Όνομα: Αναζητώντας τους συνήθεις υπόπτους…στην παραλία μου (Searching for the usual suspects …at my beach)

Δημιουργοί της δραστηριότητας: Margarida Gomes, Tânia Vicente, Renata Gonçalves, Patricia Romeiro (ABAE), Priscila Doran (NUCLIO)

Κύρια θέματα: θαλάσσια απορρίμματα, βιώσιμη κατανάλωση, καθαρισμός παραλίας

Σύντομη περιγραφή: Στο πλαίσιο της εξέτασης του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων, οι μαθητές θα ασχοληθούν με ερωτήματα που αφορούν τη βιώσιμη κατανάλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και τις επιπτώσεις και τις συνέπειες στη ρύπανση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Με βάση τα παραπάνω, μαθητές από διάφορα σχολεία θα βρουν σε συνεργασία λύσεις για να βελτιώσουν την ευαισθητοποίηση της κοινότητας και την εφαρμογή μέτρων/λύσεων σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Δράση για τους Μαθητές: https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/osos-project/marine-litter-searching-usual-suspects-my-beach-856276

πατήστε εδώ για να δείτε την μετάφραση

Υλικό για τους εκπαιδευτικούς: Πραγματοποιήστε λήψη των κατευθυντήριων γραμμών και των βοηθητικών εγγράφων αυτής της δραστηριότητας

Θεματικές: βιολογία, γεωγραφία, περιβαλλοντικές επιστήμες, οπτική και τεχνολογική εκπαίδευση, ιδιότητα του πολίτη, αγγλικά, μαθηματικά

(κάντε κλικ στον σύνδεσμο, διαβάστε την περιγραφή, μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε στο “view accelerator” για να δείτε όλη την δραστηριότητα).

Λέξεις-κλειδιά: θαλάσσια οικοσυστήματα, θαλάσσια απορρίμματα, περιβαλλοντική εκπαίδευση, παρακολούθηση, βιώσιμη κατανάλωση.

Δεξιότητες: συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επικοινωνία, γνώσεις σε θέματα πληροφόρησης, επίλυση προβλημάτων, κοινωνικές δεξιότητες και ηγεσία.

Μεγάλες Ιδέες της Επιστήμης: Εξέλιξη, Γη (για να μάθετε περισσότερα για τις Μεγάλες Ιδέες της Επιστήμης, πατήστε εδώ.

πατήστε εδώ για να δείτε την μετάφραση

Διαθεματική σύνδεση ιδεών: Βιολογία: βιότοποι ζώων, ανθρώπινη υγεία, κ.λπ.

Περιβαλλοντικές επιστήμες: θαλάσσια ρύπανση, περιβάλλον, βιωσιμότητα

Υγεία: μικροπλαστικά στο νερό και στο φαγητό, μικροσφαιρίδια στα καλλυντικά, κ.λπ.

Γεωλογία: μελέτη της άμμου και του σχηματισμού της παραλίας

Ψυχολογία: ανθρώπινες συνήθειες και η σχέση τους με το περιβάλλον

Τέχνες: δημιουργία καλλιτεχνικών έργων με τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν από την παραλία

Αγγλικά: η συνεργασία μεταξύ νησιών διαφορετικών χωρών θα γίνει μέσω των αγγλικών